Kysymykset ja vastaukset

Tänne olemme koonneet joitain usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia Hidrasecista ja ripulista.

 

Hidrasec® 100 mg (rasekadotriili) kapselit on tarkoitettu akuutin ripulin oireenmukaiseen hoitoon aikuisille. Ota aluksi 1 kapseli mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja sen jälkeen 1 kapseli 3 kertaa vuorokaudessa, kunnes uloste on kahdesti normaalia. Hoito saa kestää enintään 7 vrk. Älä käytä, jos olet allerginen jollekin valmisteen aineosalle. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen käyttöä, jos ulosteessa on verta ja sinulla on kuumetta tai jos sinulla on munuaissairaus tai maksan vajaatoiminta.


Älä käytä antibioottien käyttöön liittyvän ripulin yhteydessä. Lopeta käyttö ja mene välittömästi lääkäriin, jos sinulla ilmenee vakavia ihoreaktioita/angioedeemaa (ihoalueen tai limakalvon turpoamista), ks. lisätiedot pakkausselosteesta. Älä käytä, jos olet raskaana tai imetät. Yleiset haittavaikutukset: päänsärky. Ks. muut haittavaikutukset pakkausselosteesta. Pakkaus: 10 kovaa kapselia. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Yhteystiedot: Nordic Drugs, PL 800, 00101 Helsinki, Puh: +358 10 231 1040, S-posti: info.fi@nordicpharma.com Perustuu valmisteyhteenvetoon 1.12.2021.

Yleisesti

Mitä Hidrasec on?

Hidrasec on lääke akuutin ripulin oireisiin. Se vaikuttaa nopeasti ja on saatavilla apteekista ilman reseptiä.

Hidrasec vaikuttaa normalisoimalla suoliston ja ulostemassan nestemäärää.
Se ei vaikuta suolen sisällön läpikulkuaikaan ja tutkimuksissa ei ole raportoitu ummetusta lumelääkettä (vertailuryhmän saama hoito ilman lääkeainetta) enempää.

Ota 1 Hidrasec-kapseli pienen nestemäärän kanssa 3 kertaa päivässä (8 tunnin välein), kunnes uloste on normaalia kahdella ulostuskerralla. Hoitoa ei saa jatkaa yli 7 vuorokautta. Jos oireet eivät helpota 3 vuorokaudessa, ota yhteyttä lääkäriin.

Äkillisen ripulin aiheuttajana voi olla bakteeri tai virus. Virukset ja bakteerit vapauttavat toksiineja (eräänlaisia myrkyllisiä aineita), jotka aiheuttavat normaalia suuremman nestemäärän kertymisen suolistoon. Nestemäärän lisääntyessä niin voimakkaasti, ettei suoli enää pysty imeyttämään sitä, muodostuu löysää tai vetistä ulostetta.

Hidrasec on tarkoitettu aikuisille (yli 18-vuotiaille) käytettäväksi silloin, kun äkillinen ripuli yllättää. Sitä voi pitää varalla mukana tilanteissa, joissa äkillisen ripulin riski on lisääntynyt.

Apteekista ilman reseptiä saatava Hidrasec on hyväksytty ainoastaan aikuisille (yli 18-vuotiaille).

Osta Hidrasec osoitteessa

Muita Nordic Drugsin itsehoitolääkkeitä